Ben je werknemer en heb je een arbeidsconflict? DOOR1DEUR helpt! Skip to content

Arbeidsconflict? Met DOOR1DEUR krijg je weer rust en duidelijkheid!

Een arbeidsconflict... wat nu?

Een arbeidsconflict heeft een grote impact op je leven. Bijvoorbeeld een conflict tussen jou en je werkgever of leidinggevende, of een nare werksfeer op de afdeling. Hoe dan ook is er sprake van een situatie die ervoor zorgt dat je niet meer ‘normaal kunt werken’. Een dergelijke situatie kan er de oorzaak van zijn dat je met spanningsklachten of zelfs een burnout thuis komt te zitten.

Als je het lastig vindt om hierover in gesprek te gaan met je werkgever, dan kan de bemiddeling van een derde, onafhankelijk persoon die je kunt vertrouwen een grote geruststelling zijn.

Waarom lees je deze pagina?

Wanneer je als werknemer nu deze pagina zit te lezen, dan zou je daar o.a. de volgende twee redenen voor kunnen hebben:

  1. Je werkgever heeft DOOR1DEUR als mediator voorgesteld en je wilt weten of dit een goede en onafhankelijke mediator is.
  2. Je mag of wilt zelf één of meer mediators waar je een goed gevoel over hebt voorstellen aan je werkgever, zodat je werkgever daaruit een keuze kan maken.

In ieder geval sta je op het punt om het tij te keren! Om een oplossing te zoeken voor de nare situatie die is ontstaan en die je enkel negatieve energie kost. Dat is een positief iets. Je gaat de koe bij de hoorns vatten en samen met je werkgever stappen verzinnen die hoe dan ook altijd een nieuwe wending aan de situatie gaan geven. DOOR1DEUR helpt daarbij. Het maakt niet uit wie  het initiatief heeft genomen om een mediator in te schakelen – een mediator hoort altijd onafhankelijk te zijn! De mediator ziet erop toe dat je elkaar hoort, oog krijgt voor elkaars standpunten en zorgt ervoor dat van jullie beiden de belangen helder worden.

De doelen

In een aantal gesprekken brengen we samen in kaart of je met goede afspraken weer aan het werk kunt gaan of kunt re-integreren. Wanneer tijdens de mediation blijkt dat de samenwerking tussen jou en je werkgever niet meer kan worden hersteld, dan bespreken we samen de voorwaarden waaronder en de manier waarop jullie uit elkaar gaan.

DOOR1DEUR heeft zo veel ervaring met mediation bij arbeidsconflicten, wij weten waar je in jouw positie als werknemer behoefte aan hebt en wat je rust kan geven. Door onze bemiddeling komen al deze zaken aan bod. Het resultaat is dat zowel jij als je werkgever weer verder kunnen – al dan niet met elkaar  – en dat je hierover een goed gevoel hebt. Ook is er bijvoorbeeld ruimte om (onder voorwaarden) een vertrouwenspersoon mee te nemen naar de mediationgesprekken en is er ruimte voor juridisch advies in het mediationtraject, zodat je zeker weet dat je geen verkeerde beslissingen neemt.

Bent je klaar met de ontstane situatie en wil je gaan voor een volgende stap?

Wanneer je het nodig heeft om vertrouwen in DOOR1DEUR te krijgen als mediator, dan is een individueel intakegesprek mogelijk. Als je dat wilt, kan het contact met je werkgever voor en tijdens het mediationtraject via de mediator verlopen.

De mediator

Mediator Mieke van der Linden is ruim 10 jaar fulltime mediator en zeer ervaren.

Mieke realiseert dankzij haar prettige, rustige en stevige persoonlijkheid een bovengemiddeld slagingspercentage (94% sinds 1 januari 2016).

Dankzij vele tevreden klanten werkt Mieke voornamelijk op basis van doorverwijzing en aanbeveling. Zo is zij werkzaam voor diverse grote bedrijven en maatschappelijke instellingen en een grote landelijk werkende arbodienst.

“Je zult ervaren dat je vanaf het moment dat je het traject in mijn handen legt je steeds meer grip krijgt op de situatie. Wat de uitkomst ook zal zijn, er komt in ieder geval een eind aan veel onzekerheid. Je weet waar je met je werkgever aan toe bent en welke stappen je moet nemen.”

 

Waar vinden de gesprekken plaats?

De mediation vindt in principe plaats in het kantoor van DOOR1DEUR in Apeldoorn. 

Ook kan het in de buurt van bij voorbeeld je werkgever of je woonadres plaatsvinden in een neutrale (te huren) ruimte.  De gesprekken kunnen ook bij de organisatie plaatsvinden, maar alleen als jij je daar ook goed bij voelt.

 

Kosten

De kosten van een mediationtraject worden in de regel door de werkgever gedragen. 

“Het vraagt moed om in gesprek te gaan en naar de ander te luisteren, ook al is het ongemakkelijk en het laatste waar je zin in hebt.”

Arbeidsconflict of problemen in de samenwerking? Bel me, dan bespreken we samen wat in jouw situatie de beste aanpak is. Niets doen is geen optie.