DOOR1DEUR helpt landelijk bij echtscheiding via www.hulpbijechtscheiding.com

kopie foto homepage hulpbijechtscheiding

Geen bemiddeling nodig, maar wel advies?

Veel mensen willen graag na de scheiding een goed ouderschapsplan opstellen voor kinderen met een eerlijke kinderalimentatieberekening. Zij hebben echter geen behoefte aan bemiddeling of mediation omdat zij samen op een lijn zitten en het beste willen voor hun kinderen. Het liefst regelen zij alles vanuit huis en in goed overleg. Maar niet op de achterkant van een sigarendoosje. Want zij vinden het belangrijk dat er een goed ouderschapsplan komt en dat zij hierin deskundig geadviseerd worden.

Voor deze groep biedt DOOR1DEUR nu een online dienst via de website www.hulpbijechtscheiding.com.

 

Ouderschapsplan online geregeld mét goed advies

Via de website www.hulpbijechtscheiding .com kunt u als ouders samen online tot een ouderschapsplan komen dat volledig en goed doordacht is en dat past bij de situatie van u en uw kind(eren). Het plan is financieel goed onderbouwd met een uitgebreide kinderalimentatieberekening en advies van een financieel planner met betrekking tot kinderbijslag en eventuele belastingtoeslagen.

 

Hoe werkt het?

 1. U meldt zich aan via het contactformulier op de website hulpbijechtscheiding.nl
 2. Vervolgens neemt de mediator contact met u op over de opdrachtverlening en om eventuele bijzonderheden met u te bespreken.
 3. U ontvangt per mail:
  • een lijst met ca. 80 vragen over welke afspraken u samen over de kinderen wilt maken. Bij de vragen staan handige tips en adviezen voor de beantwoording.
  • informatie over welke zorgregelingen passend zijn bij een bepaalde leeftijd
  • een checklist met de financiële gegevens die nodig zijn voor het maken van een kinderalimentatieberekening.
 4. Zodra u alle gevraagde gegevens binnen heeft gaan wij met uw gegevens aan de slag:
  • de financieel planner stelt de alimentatieberekening op
  • de mediator stelt een eerste versie van het ouderschapsplan op met daarin meegenomen de uitkomsten van de alimentatieberekening.
 5. U ontvangt de eerste versie van het ouderschapsplan en de onderliggende alimentatieberekening . Daarbij zitten ook eventuele opmerkingen van de mediator als zij bijzondere punten heeft gesignaleerd.
 6. Nadat u samen een reactie heeft gegeven op de eerste versie ontvangt u een definitieve aangepaste versie die u samen kunt ondertekenen.

 

Wat is het resultaat?

Het resultaat is een goed uitgedacht ouderschapsplan met daarin:

 • een zorgregeling die past bij de ontwikkelingsfasen van de kinderen en de persoonlijke situatie van de ouders
 • een duidelijke rol- en taakverdeling van de ouders
 • een financiële paragraaf met afspraken over kinderbijslag, kindgebonden budget, opvangtoeslag, kinderalimentatie, wie betaalt wat en hoeveel, een eventuele gezamenlijke kinderrekening etc.. (op basis van advies wat voor u financieel het meest voordelig is)
 • duidelijke afspraken over zaken waar in de praktijk vaak irritaties over ontstaan: verhuizing, nieuwe partners, hoe krijg je spullen terug, hoe omgaan met signalen van de kinderen, etc..
 • een uitgebreide alimentatieberekening opgesteld oor een financieel planner

 

Toch niet samen op 1 lijn?

Blijkt u bij de beantwoording van de vragen over het ouderschapsplan toch niet samen op 1 lijn te zitten dan is het mogelijk om hierover een of meer mediationgesprekken te hebben met de mediator. Dit kan via Skype of in het kantoor van DOOR1DEUR in Apeldoorn.

De kosten hiervan bedragen € 150,- per uur incl. btw.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen € 499,- all-in. Dit is exclusief eventuele mediationgesprekken in het geval u samen toch niet op 1 lijn blijkt te zitten.

 

Wie is uw adviseur?

De persoon die u adviseert en het ouderschapsplan voor u opstelt is mediator drs. Mieke van der Linden. Als MfN-registermediator en gecertificeerd familiemediator heeft zij de afgelopen jaren al heel wat ouders geholpen met het opstellen van een goed ouderschapsplan. Als co-ouder is zij al ruim 10 jaar ervaringsdeskundige en weet zij als geen ander wat er allemaal komt kijken bij gedeeld ouderschap na de scheiding.

 

Interesse?

Neem contact op met DOOR1DEUR door te mailen naar info@door1deur.nl of bel 055-8434552.