De directeur doet het met wie???

Ondeugende directeur vraagt om roddel

De directeur doet het met wie? Over roddels op de werkvloer

Roddels op de werkvloer hoeven niet altijd negatief te zijn. Onschuldige kletspraatjes over anderen versterken de onderlinge band, zoals het elkaar vlooien door apen.

Maar wat als de roddels gaan over jou als manager en je reputatie op het spel staat? En hoe zorg je ervoor dat je een minder interessant roddel-object wordt?

Over bazen wordt meer geroddeld

Over bazen wordt meer geroddeld dan over andere collega’s. Een smeuïg verhaal over de baas doet het immers altijd goed: iedereen binnen het bedrijf weet over wie het gaat. En de machtspositie die een baas heeft ten opzichte van de werknemers legt een extra spanning op de roddel. Roddelaars voelen zich ook minder bezwaard als het over de baas gaat: De band tussen manager en werknemer is vaak veel zwakker dan de band tussen werknemers onderling.

In zekere zin kun je blij zijn als over je geroddeld wordt, want dan stel je blijkbaar wat voor in de organisatie!

 Hoe ga je om met roddels over jezelf?

  • Trek je de roddels niet persoonlijk aan. Het is normaal dat over jou als manager meer dan gemiddeld wordt geroddeld, hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind.
  • Houd je emoties in toom, anders creëer je alleen nog maar meer roddels. Als het voor de wereld lijkt alsof je er niet mee zit dan maak je het roddelen veel minder leuk.
  • Grijp zo snel mogelijk in. Want hoe vaker mensen een gerucht horen, hoe eerder ze het zullen geloven. Vooral als ze het horen van een iemand die bekend staat als eerlijk en integer.
  • Negeer het gerucht niet.  Mensen kunnen dan het idee krijgen dat je iets te verbergen hebt en zullen extra nieuwsgierig worden. Het beste is om het gerucht te weerleggen, ontkennen heeft weinig zin want mensen willen bewijzen zien.
  • Als het gerucht voor een deel wel waar is, kan het slim zijn om dit te bekennen. Door dat deel toe te geven maak je een redelijke en eerlijke indruk en zullen mensen eerder begrijpen hoe de leugen is ontstaan.
  • Als het gerucht waar is, kun je ervoor kiezen te bekennen. Hierdoor zullen mensen hun interesse verliezen, want geheime dingen zijn veel interessanter dan openbare dingen.

Hoe zorg je als leidinggevende dat er minder over je geroddeld wordt?

  • Roddel als manager nooit zelf! Dat ondermijnt je gezag en het vertrouwen dat mensen in je hebben.
  • Zorg dat medewerkers vertrouwen in je hebben. Houdt je aan je woord en vertel geen onwaarheden. Leidinggevenden blijken vooral op een negatieve manier besproken te worden als medewerkers geen vertrouwen in hem hebben. Als de ‘baas’ in het verleden eens gelogen heeft, zullen geruchten nóg beter gedijen.
  • Zorg dat je zeker overkomt. Als je paniekerig of onzeker bent, zullen eerder geruchten ontstaan. Vaak is het voor onzekere leiders ook lastiger om die geruchten dan weer de kop in te drukken.

Hebben roddels toch tot een arbeidsconflict binnen de organisatie geleid? Neem dan contact op.